Георги Семерджиев
Георги Семерджиев не помни нищо, освен че не е карал колата. Снимка: БГНЕС

Шофьорът-убиец Георги Семерджиев изведнъж получи амнезия и заяви пред съда, че не си спомня нищо за деня на катастрофата. И затрупа съда със свои версии на случилото се, една от друга странни.

Припомняме, че Семерджиев е подсъдим за тежкия инцидент през юли миналата година, когато колата му блъсна такси на бул. „Черни връх“ в София, разцепи се и уби две млади жени на тротоара. Две експертизи установиха, че в момента на удара автомобилът му се е движел с над 165 км/ч. След катастрофата той избяга и се прибра вкъщи през прозореца със стълба, донесена му специално от полицайката Симона Радева.

Пред съда днес той обяви, че не е употребявал наркотици – нито в деня на инцидента, нито преди това, а само веднъж – кокаин. Две съдебни експертизи след инцидента през юли м.г. показаха различен резултат за наличие на дрога в кръвта му. Според едната в кръвта му е открит амфетамин, според другата – не е. Семерджиев се хваща за втората.

За самия инцидент Семерджиев каза, че дори не е управлявал колата, която уби двете момичета. Шофирал я друг човек, който искал да я пробва, за да я вземе под наем. В автомобила, според версията му, били трима души. Подсъдимият дори натърти, че лично е помолил шофиращия да намали преди удара. Съдът попита кои са били хората в колата му, но Семерджиев заяви, че предпочита да ги напише на лист, а да не ги казва в съдебната зала.

После от неговата версия излезе, че не неговата кола е блъснала таксито, а напротив – таксито ги ударило. Той дори нарече това „ожулване“, а не удар. Но на видеата от нощта на инцидента се вижда именно тежък удар, заради който неговата кола излиза от контрол.

Семерджиев няколко пъти повтори, че няма никакви спомени за инцидента. Но пък бил сигурен, че момиче е карало колата. Неизвестната седнала зад волана някъде около НДК.

Той не успя да обясни как е стигнал до дома си. Единственият му спомен бил как го арестуват. Отрече и да е бягал от мястото. За полицайката (вече бивша) Радева каза, че му „помагала в бизнеса“.

От обясненията му пред съда днес стана ясно, че има разминавания с други негови показания, дадени четири дни след катастрофата – на 9 юли 2022 г. Тогава той разказал, че е бил отвлечен от мъж на име Лъчезар – в деня на инцидента, около 5 следобед. Сложили му парцал на устата и след това нищо не си спомнял. Освен че полицаи нахълтали в дома му, набили го и му пускали ток.

Когато бяха прочетени тези показания от 9 юли, Семерджиев заяви, че и тях не си спомня.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук