КНДР, ракетна база

Нови сателитни изображения разкриват, че Северна Корея е разширила ключова ракетна база в страната. Снимки в Си Ен Ен показват, че дипломатическите преговори с Вашингтон не са постигнали много в проблема с предотвратяване на ядреното въоръжаване на Пхенян.

Сателитните изображения доказват, че ракетната база в Йонгзио Донг е все още активна и непрекъснато се обновява. Самата база е отдавна известна на американските разузнавателни екипи, но кадрите разкриват изграждането на ново съоръжение от няколко километра.

„Сателитните кадри показват, че базата е активна. Освен това Северна Корея значително е разширила придружаващия я обект през изминалата година. Това изглежда като нова ракетна база“, се казва в доклада. Не е ясно дали става въпрос за две отделни бази или една, обслужваща другата.

Строителството е продължило дори след срещата на Тръмп и Ким в Сингапур през юни. Независимо от декларирането на Ким за предполагаемото му желание за разоръжаване, Северна Корея продължава да произвежда ядрено оръжие, твърдят разследващите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук