Северна Корея изстреля нови две ракети. Изпитанията не са засегнали пряко Япония, съобщава телевизионният канал NHK, цитирайки японското Министерство на отбраната.

В рамките на нейната територия и изключителната й икономическа зона не са регистрирани полети на балистични ракети, казват от министерството.

Представители на японската администрация са провели среща, за да се опитат да анализират типа ракети, изстреляни от Северна Корея.

Към кабинета на министър-председателя е създаден щаб, който събира информация, свързана с изстрелванията на ракети от КНДР.

В ранните часове на деня в сряда Северна Корея изстреля няколко ракети от все още неизвестен тип в района на полуостров Ходо.

По данни на американския телевизионен канал АВС, който цитира свои източници, става въпрос за балистични ракети.

Новината беше потвърдена и от министерството на отбраната на Южна Корея, според което ракетите са прелетели между 240 и 330 км на малка височина, около 30 км.

На 25 юли Пхенян извърши изпитания на две управлявани ракети с малък обсег, след като САЩ и Южна Корея отказаха да изпълнят искането на комунистическата държава за отмяна на съвместните ежегодни военни учения.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!