Македония граница

Северна Македония отваря  всички свои гранични пунктове от днес. Решението бе взето от правителството на страната по-рано тази седмица.

Отменят се и условията за представяне на негативен PCR тест с валидност до 72 ч. на влизане, както и за задължителна 14-дневна самоизолация или държавна карантина. В страната възобновяват работа и ресторантите и заведенията на закрито, фитнес залите и моловете.

Летище „ Орли” вече работи след тримесечна пауза

Парижкото международно летище Орли също възстановява работа от днес след дълга пауза.  Първоначално ще бъдат обслужвани по 70 полета на ден, което е доста по-малко от равнищата преди кризата. Тогава през аерогарата минаваха дневно по 600 полета.

Ако по-рано на летище „Орли“ са обслужвали 90 хиляди пътници дневно, то сега ще работят с около 10% от този капацитет.

Очаква се днес правителство в Ирландия също да  обяви нови мерки за излизане от изолацията, наложена заради коронавируса.

Нова вълна от коронавирус в Португалия?

В същото време Португалия ще върне мярката „остани у дома“ за някои части на така наречения Голям Лисабон – столицата и околните общини – заради обезпокояващата вълна от нови случаи на зараза с коронавируса в предградията на града, предадоха световните агенции.  Решението бе обявено от правителството вчера.

Мярката не касае центъра на Лисабон. Засегнати са 19 от общо 24 района на Голям Лисабон. В тях хората ще могат да напускат домовете си само, за да купуват стоки от първа необходимост, като например храна и медикаменти, или да пътуват до работните си места.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!