Румен Спецов
Румен Спецов Снимка: БГНЕС

Основната месечна заплата на Румен Спецов, като директор на Националната агенция за приходите е определена от правителството на 6 хиляди и 50 лева. Това става ясно от правно-информационната система, в която се публикуват оригиналите на правителствените решения.

Припомняме, че Спецов замени Борис Михайлов на поста и това бе първото кадрово решение прието от ротационното правителство Денков/Габриел. И то не е случайно.

Спецов бе начело на НАП от май 2021 г. до август 2022 г. при кабинета „Петков“. По време на неговото управление НАП събра рекордните 28,2 млрд. лв., което беше с близо 1 млрд. лв. над заложеното.

Освобождаването му от правителството „Донев“ бе аргументирано с влошена събираемост, но самият Спецов определи причините като политически. В официалната биография, изпратена от Министерския съвет, той е описан като „висококвалифициран експерт с дългогодишен опит в Националната агенция за приходите и в областта на данъчната политика и законодателство, както и защитата на националната сигурност“.

Досегашният шеф на НАП Борис Михайлов е освободен заради лоша събираемост.

Още икономически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук