Иван Тодоров
на снимката: Иван Тодоров

Шефът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров е пуснат от ареста срещу 100 000 лева парична гаранция. Решението е взето на 12 февруари от спецсъда, а прокуратурата не е протестирала пред по-горна инстанция. Така паричната гаранция е влязла в сила, съобщава Нова телевизия.

Собственикът на „ТАД груп“ е обвинен в подбудителство за кибертероризъм заради атаката срещу Националната агенция по приходите (НАП) и бе в ареста с най-тежката мярка за неотклонение. Освен това другото му обвинение е за организирана престъпна група с користна цел, на която е ръководител. В нея участници са търговският директор на фирмата Георги Янков и служителят Кристиян Бойков, който е сочен за прекият реализатор на проникването в данните на НАП.

Според прокуратурата събраните доказателства сочат, че базата данни на НАП не е единствената, незаконно атакувана от тримата обвинени. До момента са събрани доказателства за нерегламентирано копиране на информация от сървъри на застрахователна компания, фирма предоставяща интернет услуги и други.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!