В регионалните структури на МОСВ се работи под огромен стрес и страх от възможността всеки момент директорите на дирекции да бъдат арестувани. Това стана ясно на извънредната среща в МОСВ на регионалните началници на ВиК-та и на „Басейнова дирекция” с министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

Самият той не се задържа дълго на срещата, тъй като бързаше за спешното заседание на Министерския съвет.

Очакваше се всички регионални шефове да подадат оставки, в знак на съпричастност към показно арестуваната си колежка в Пловдив Цветелина Кънева. До това обаче не се стигна.

Иначе хората се опасяват, че могат да бъдат арестувани, защото могат да се окажат виновни за проблеми, които дори не са в правомощията на тяхното министерство.

От регионалните структури посочиха, че напрежението напоследък е огромно, специалисти в тази област трудно се намират, работи се в почивни дни, а заплащането не отговаря на условията и напрежението.

Те призова обществото да не гледа на обществените структури като на враг. Регионалните шефове поискаха съдействие от всички институции, за да могат да бъдат постигнати оптимални резултати.

Казаха, че не могат да коментират действията на прокуратурата, защото не знаят какви са законовите обстоятелства за арестите в Пловдив, но те определено са повлияли на работата им.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!