Снегът на 1 април не се оказа майтап на синоптиците, а истински, което само по  себе си може да се приеме пък като шега на природата. Още повече, че не се предвижда /от синоптиците/ да продължи дълго и утре вече се очаква да е спрял, може би за да не се завърне повече тази година. Захладяването ще остане до края на седмицата, като през уикенда температурите ще достигнат нормалните за пролетта 15-17 градуса.

Явлението с късния сняг е относително рядко и сигурно ще бъде запомнено дълго заради датата, на която се случи, но тя всъщност не е толкова далече от средата и края на март, когато и в други години е имало доста сняг.

Сняг на първа април е куриоз, но не по-голям от случилото се през 1991 година, когато в София рано сутринта валя сняг на 24 май. Тогава доста хора се чудеха къде са и не закъсняха и редовните в такива случаи хленчения, че това било лош знак. Е, още сме живи и здрави, да не чува коронавирусът.

Такива случаи като онзи и днешния обаче хвърлят дърва в пещта на скептиците на световното затопляне, които питат „де го затоплянето?“ и специално днес това изглежда основателен въпрос.

Снимките от днес в следващата галерия си изглеждат като от дълбоката зима и е сигурно, че на уличните кучета и котки хич не им е първоаприлско настроението.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!