Шестима души, сред които полицай и двама заподозрени, бяха убити по време на продължила часове престрелка в предградие на Ню Йорк, недалеч от Статуята на свободата, съобщиха местните власти.

„Нашите офицери бяха под обстрел часове“, каза шефът на полицията в Джърси Майкъл Кели пред репортери.

Освен един полицай и двамата заподозрени, при инцидента, който започна около обяд на гробище и завърши в магазин, бяха убити трима цивилни, каза Кели.

Сапьори са прегледали откраднато превозно средство, „което можело да съдържа взривно устройство“, добави той.

До момента полицията не съобщава причина за стрелбата.

Петима от мъртвите са намерени в магазин, каза Кели.„Смятаме, че двама от тях са лошите момчета“, докато останалите трима са цивилни, каза той, описвайки местопрестъплението като „много обширно, най-малко на три места“.

Други двама офицери са били ранени.

Кели каза, че „движението на заподозрените е било бързо и те сменяли местата си непрекъснато в продължение на четири часа“ по време на драмата, заради която стотици полицаи от Ню Джърси и Ню Йорк бяха мобилизирани.

Телевизия NBC съобщи, че са изстреляни стотици патрони.

Според съобщения в медиите, стрелбата е започнала, когато служител, разследващ убийство, се приближил до заподозрените на гробище. Идентифициран от медиите като детектив Джоузеф Сейлс, той е първата жертва. След това заподозрените влезли в хранителен магазин, където стрелбата продължила, а петте тела били открити по-късно в сградата.

Жителите на САЩ вече са свикнали със стрелбите, които стават навсякъде – от църкви до училища и кина, а огнестрелните оръжия са свързани с близо 40 000 смъртни случаи през 2017 г., според Центъра за контрол и превенция на заболяванията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!