БСП
Шестима депутати напускат ПГ на БСП

Шест червени депутати, които бяха известни като несъгласни с курса на новоизбрания лидер Нинова, напускат парламентарната група на БСП, а някои – и партията.

Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов обявиха от кулоарите на новата парламентарна сграда своето решение.

„Оставаме социалисти, но се оттегляме от ПГ на БСП“, заяви Красимир Янков

Непрекъсната подмяна на идейния образ на партията доведе до липса на идентификацията й, критикува той, като добави, че изборът на ръководство е бил противоуставно проведен.

„Партията се връща във времена, които никой не желае да си спомня“ – каза Жаблянов.

Валери Жаблянов не напуска редовете на БСП, остава член, заяви самият той.

Красимир Янков и Валери Жаблянов бяха конкуренти на Корнелия Нинова за лидерския пост, но взеха съответно 1118 и 759 гласа. След гласуването на делегатите на 50-ия конгрес на партията и двамата останаха извън Националния съвет. Същата съдба имаше и Сергей Станишев.

Отцепниците заявиха, че оценката за първия мандат на Нинова е красноречива, тъй като партията е намаляла с 30%, има 3 поредни изборни поражения, а вчерашните частични избори са били разгром за БСП от ГЕРБ. След заявлението им парламентарната група на БСП намалява от 78 депутати на 72-ма.

Реакцията на ръководството на „Позитано 20“ ще стане ясна на пресконференция утре от 10 ч. в сградата на Народното събрание, обявиха от партията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук