Шествие в подкрепа за Украйна събра за пореден път в центъра на София български, украински и други чуждестранни граждани в центъра на София. Начело с разпънато голямо украинско знаме гражданите тръгнаха към Орлов мост.

Протестиращите приканват българските политици, правителство и парламент да заемат ясна и категорична позиция по отношение на войната. Множеството освирка и позицията на президента Радев, и я определи като позорна. Призовават „Оръжие за Украйна“.

На мирния протест се видяха множество български и украински знамена, както и плакати, на които пише: „Пълно ембарго на кървавия руски газ“, „Румен Радев = проруски сепаратист“, „ГАZ глава затрива“, „Радев – оставка! Нинова – оставка! Борисов – затвор!“.

 

Протестът идва ден след като Русия спря подаването на газ към България и след визитата на българската делегация в Киев от днес. На нея Кирил Петков заяви, че в парламента ще се гласува военно-техническа помощ, която представлява ремонт на украинска военна техника. Ден по-рано Радев заяви, че въоръжаването на Украйна удължава агонията и, проруска теза, която беше определена като „позорна“ от правителството.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук