Иван Шишков
На снимката: Иван Шишков

„Оградата“ по границата с Турция, всъщност, е одобрена като временно препятстващо съоръжение, направено без документи за строеж и без издадено решение за строеж от страна на МРРБ или Министерство на отбраната. Това заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

„За подобен тип съоръжения не се изисква разрешение за строеж, не се издава и разрешение за ползване. Това означава, че така наречената ограда е изградена така, че да не подлежи на контрол от страна на нито едно министерство“, посочи той в ефира на БНТ.

„Има проекти за съоръжението, но те са следени единствено от областните управители, които нямат никакъв административен капацитет за строителство. Нито МРРБ, нито МО не са издали решение за строеж. В един момент обектът е бил буквално прехвърлен на областните управители да се занимават с това съоръжение“, заяви Шишков.

Той разкритикува бившите управляващи, изградили преградното съоръжение, че не са довършили втория етап от първоначалния замисъл.

„Изграждането на това съоръжение е било неизбежно като необходимост. Въпросът е защо с него не са се занимавали министрите – на вътрешните работи, на отбраната или на регионалното развитие и благоустройството. Ще ви дам пример – с интерконектора, ако се занимаваха областните управители – те много помогнаха, но нямаше да успеят да го въведат в експлоатация. Същото е и с оградата“, заяви Шишков.

Според Шишков отговорност трябва да се търси от хората, които са направили съоръжението така, че то да не подлежи на контрол от съответните институции.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук