бебе
Снимката е илюстративна

Два пъти едно след друго, в разстояние само на минути, е бил даден антибиотик на бебе на 17 дни. Детето е настанено в Първо детско отделение на Университетската болница в Бургас заради вирусна пневмония. Това разказа майка му Кристина Стоянова, която е разтревожена заради предозиране на лекарството.

„Антибиотикът трябваше да се дава сутрин и вечер. След като вечерта го сложиха, приспах сина си и седнах да хапна. Видях, че сестрата влиза и слага лекарство на другото дете, което е в стаята“, обяснява Стоянова пред Нова тв. Тя продължила с вечерята, но като се обърнала за втори път, видяла, че медицинската сестра вече е над кошчето на нейното бебе и му слага антибиотик. Кристина скочила и я попитала какво прави. Казала, че медикаментът вече е даден. Тогава сестрата набързо излязла от стаята. Стоянова тръгнала след нея и заснела клип, в който медицинската сестра признава вината си.

„Грешката е в мен. Не съм го доогледала. Сто неща са ми на главата. Съжалявам много“, казва сестрата. Притеснената майка потърсила още същата вечер лекарка от отделението и й споделила какво е станало.

„Няма проблем. Е, спокойно, детето ще оздравее по-бързо“, й заявила докторката. Още двама-трима медици също твърдели, че няма да има последствия.

Майката обяснява, че в момента детето е добре, но е възмутена от подобна „грешка“.

„Допусната е заради претоварване, от невнимание на дежурната сестра, за което тя изразява съжаление. Аз си представям самата тя как се чувства”, коментира пред Нова тв заместник-директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Светлозар Георгиев.

РЗИ започва проверка по случая.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук