При засилени мерки за сигурност Слави Трифоново и екипът му се събраха в зала „Рейнбоу плаза“, за да учредят политическото движение на шоумена.

Въпреки че събитието беше обявено за 14 ч., още около обяд всички учредители се бяха събрали вътре, а журналисти не се допускаха. Самият Слави Трифонов дойде за събитието малко преди 14 ч., като влезе през страничен вход, избягвайки среща с медиите.

Около 15 минути отне учредяването на партията „Няма такава държава“. Неин председател е шоуменът, а заместници са част от екипа му от сценаристи.

Никой не полежа да даде коментар на излизане след приключване на заседанието по учредяване на новата политическа сили.

След като Трифонов обяви намеренията си за политически проект, се очакваше той да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. По неясни причини обаче, шоуменът не го стори и регистрира партията си много след старта на предизборната кампания.

 

Само един делегат се осмели да каже, че събранието е закрито за журналисти заради така наречените „кафяви медии“ и защото не знаят кой с каква цел е дошъл.

На учредителното събрание присъства и спортният журналист Крум Савов. Други популярни лица не са забелязани.
Крум Савов

През последните месеци Трифонов поиска смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна и намаляване на броя на депутатите от 240 на 120. Той обеща да се бори за изцяло мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство. Той се обяви и за пряк избор на главния прокурор, на националния омбудсман и на шефовете на областните дирекции и районни управления МВР.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!