убийство, София, Надежда

26-годишният мъж, който вчера застреля 23-годишната си приятелка и едногодишната си дъщеричка е подал сигнал за психически тормоз от страна на жената в петък, след като в четвъртък те се разделят. Това каза директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов на брифинг.

„До момента има един сигнал от мъжа, че жената му нанася психически тормоз миналата седмица. Имали са някакви проблеми в семейството, но нищо сериозно. Преди година също са се разделяли“, обясни ст. комисар Иванов.

По думите му към момента няма данни за психическото състояние на мъжа. Той ще бъде разпитан, когато здравословното му състояние позволява.

„Името на мъжа е Викторио Александров. Взета му е кръвна проба, но експертизата все още не е готова“, обясни той.

След като 26-годишният Виторио Александров е бил обявен за издирване, таксиметров шофьор подал сигнал, че го е превозвал, обясни още ст. комисар Ивайло Иванов.

Получихме сигнал от таксиметров водач, който заяви, че около 19.00 ч. въпросното лице, за което бяхме разпространили снимка в медиите, го е качил. Той е бил заплашен от извършителя. В близост до бензиностанция го е принудил да спре и заедно с детето е влязъл в храсти в тъмна местност. По време на разговора свидетелят твърди, че детето през цялото време е плакало“, каза още ст. комисар Иванов.

Той обясни, че свидетелят е казал, че мъжът му е споделил, че има намерение да се самоубие, но е заявил, че детето трябва да живее.

„На мястото бяха извършени огледи в тъмната част на денонощието. Колегите чуват изстрели и ги откриват. Убийството на детето и опита за самоубийство са станали около 23.30 ч.“, каза още той и посочи, че е намерено оръжието на престъплението.

Иванов добави, че в рамките на специализирана полицейска операция на територията на целия град, в която се е включил отряд „Кобра“ и следово куче са били проверени всички възможни адреси, на които е можел да се укрие.

От своя страна председателят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова заяви, че за Александров ще бъде поискана и взета най-тежката мярка.

Русинова съобщи, че тялото на загиналата 23-годишна жена е открито от майка й в апартамента, в който жената и Виторио Александров живеели от година и половина на семейни начала.

„След като не е могла да влезе, е извикала ключар и е намерила починалата млада жена с две прострелни рани. Детето не е било в апартамента. Около 18.30 часа е подаден сигнал в полицията и е започнало издирването на извършителя на деянието и детето.“

Миналата седмица двойката празнувала първия рожден ден на детето си, но след това настъпва криза в отношенията им и извършителят на престъплението се изнася от общия им дом.

„От около седмица извършителят не живее в апартамента. След скандал между него и убитата в събота и неделя, бащата на убитата е преспивал в дома, притеснявайки се от действия на извършителя на тежкото престъпление“, обясни Русинова.

Междувременно от „Пирогов“ съобщиха, че състоянието на Виторио Александров е тежко, но стабилно и няма опасност за живота му. При докарването на детето в лечебното заведение късно снощи то все още е било живо, но въпреки усилията на лекарите, е било невъзможно животът му да бъде спасен.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук