Така би трябвало да изглежда Борисовата градина в София някой ден...

Борисовата градина в София е на път да се сдобие с един европейски на вид стадион. След години мъки и патила, с мнозинство от 9 гласа „за“, 3 „въздържал се“ и никой “против” комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет одобри проекта за реконструкция на стадион „Българска армия“.

Членовете на комисията се запознаха в детайли с плановете за облагородяване на парковата среда около стадиона, както и намеренията на ЦСКА-рите да пуснат за свободен достъп 50% от прилежащи му площи. След като бъдат премахнати огражденията и бъде преобразено пространството пред съоръжението, алейната среда около стадиона на ЦСКА ще се превърне в едно от най-приятните кътчета в Борисовата градина, обещават от „червения“ отбор.

„Днешната среща беше поредният повод да запознаем широката общественост с искрените си намерения да изградим съоръжение, което ще е в полза на София и да премахнем всички съмнения относно законосъобразността на проекта и най-вече притесненията, че балансът в природата ще бъде нарушен. Както беше подробно обяснено и визуализирано на заседанието това не само няма да се случи, а Борисовата градина ще стане още по-зелена, по-чиста и по-красива“, обясниха „червените“ на сайта си.

Естествено, следват още съгласувания с РИОСВ и НИКН-МК. От ЦСКА са входирали цялата необходима информация, свързана с реализиране на инвестиционното намерение и чакат крайното произнасяне от двете иниституциите. „Вярваме, че не бихме срещнали проблеми при обективно разглеждане на документацията“, пишат още от ЦСКА София.

Остава европейският на вид стадион да бъде построен, отборът на ЦСКА да играе на европейско ниво, а феновете (червени, сини и всякакви) да се държат по време на мачовете и около тях като европейци, а не като обикновени вандали от „Възраждане“.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук