Сидеров, Симеонов, Каракачанов
На снимката от ляво на дясно: Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов

Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен, каза по време на брифинг председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

„Очаквам от членовете на коалиционния съвет да ми кажат: „Волене, извинявай, беше прав, когато не те послушахме преди един месец. Тогава единствено аз казах, че с голямата гавра, която Симеонов направи с недопустимото изречение към майките на деца с увреждания, цивилизованият начин е подаване на оставка – казах го това. Но не, тогава приеха, че няма да се подава оставка, той самия не искаше, и Каракачанов не искаше, а Борисов каза, че всички от патриотите трябва да са съгласни. Защо трябваше да мине тази вълна от протести? Защо трябваше да се повтори старата българска приказка за стоте тояги, солта и жълтиците накрая“, каза още лидерът на „Атака“.

Оставката, според Сидеров, е закъсняла и идва на фона на едно натрупано от заинатяване възмущение.

Подобна теза за закъснялата оставка коментираха на извънреден брифинг и от БСП. Според лидера на партията Корнелия Нинова оттеглянето на Валери Симеонов от вицепремиерския пост няма да промени нищо. Социалистите ще решат в понеделник дали ще се регистрират за кворум в парламента, когато се гласува оставката.

Лидерът на „Атака“ поиска оставката на Красимир Каракачанов. Сидеров заяви, че не става дума за личностни нападки, а е свързано с начина, по който трябва да функционира в бъдеще коалицията „Обединени патриоти“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!