полицейска лента, полиция

В училища в няколко града в страната са подадени сигнали за бомби. До момента от Министерството на вътрешните работи имат информация за подадени имейли с бомбени заплахи за училища в Русе, Бургас и София и Стара Загора.

Имейлите са изпратени на различни имейл адреси, като във всеки от тях се упоменават няколко училища в няколко различни градове. В момента екипите на полицията в градовете, в които има заплашени от бомба училища, действат по процедура, уточниха от МВР.

Сигнал за бомба прекрати учебните занятия в старозагорско училище. Това потвърдиха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града. В момента се действа по процедура, допълниха от полицията.

Сигнал за бомба е подаден в професионалната гимназия по туризъм в Русе, потвърди  регионалният говорител на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева.

Тя обясни, че е задействана процедурата при заплаха от използване на взривно устройство в обект за обществено ползване с масово пребиваване на хора.

Асен Даскалов от Регионалното управление на образованието в Русе коментира за БТА, че сигналът за бомбена заплаха е подаден за основната сграда на училището, намираща се на бул. „Липник“ в Русе.

„Всички ученици, педагогически специалисти и служители на учебното заведение са изведени от сградата на образователната институция. Представители на областната дирекция на МВР извършват оглед на място“, каза Даскалов.

Всички гимназисти са изведени от сградата и в момента полицейски служители влязоха за оглед в училището.

Преди по-малко от година подобни заплахи бяха изпратени до десетки училища в цялата страна. След разследване тогава полицията залови няколко тийнейджъри, които се оказаха автори на изпратените имейл заплахи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук