Измина една година, откакто 110 китайски автобуса Yotong влязоха в употреба в публичната транспортна мрежа в столицата на България и местните власти изразиха своето задоволство.

„Доволни сме от китайските автобуси. Те са от високо качество”, заяви изпълнителният директор на Столичния автотранспорт Слав Монов.

„Клиентите ни са доста доволни от климатиците и по-ниския под в автобусите”, добави Монов.

Слав Монов

Дизеловите автобуси, които струват близо 20 млн. долара, бяха закупени след обществена поръчка и в момента обслужват близо четвърт от клиентите на Столичния автотранспорт. Според Монов, автобусите, които са продукт на китайската водеща компания в този бранш Zhengzhou Yutong Bus Co., са най-добрите на пазара при съотношение цена – качество.

Освен това, превозните средства са били направени специално за Европа и покриват високите стандарти за вредни емисии на Европейския съюз. Монов е особено впечатлен и от антикорозионна технология, използвана по повърхността на автобусите.

Китайски автобус Yutong

Отговорникът по техническата поддръжка – инженер Здравко Димитров, заяви, че е обърнато внимание на всичко и автобусните са удобни и за пътниците и за шофьорите.

„Мястото между седалките е добре планирано и подът е добре направен. Климатиците работят, а прозорците са цветно покрити – това помага в горещите летни дни в София. Поддръжката пък е бърза и лесна”. Димитров похвали и безопасността на превозното средство.

„Автобусът е много солиден и спира учудващо добре. Автобусите Yutong пристигнаха с пълна четиригодишна гаранция. Засега сме доволни”, завърши Димитров.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук