Скандал между председателя на парламента Цвета Караянчева и депутатът от БСП Драгомир Стойнев предизвика поредния отказ на парламентарното мнозинство да бъде призован в пленарна зала премиерът Бойко Борисов.

За втори пореден ден управляващите отказаха да бъде извикан Борисов. Ден след като опозицията напразно настоя министър-председателят да обясни от парламентарната трибуна задави ли се водна криза в Бургас, днес от БСП поискаха той да даде информация за правителственото решение за покупка на COVID-ваксини. С 96 гласа „против“ обаче проекторешението бе отхвърлено.

От левицата поискаха премиерът Борисов да обясни пред депутатите какви са технологичните параметри на договаряните ваксини, количествата, както и изискванията към тяхното транспортиране и приложение.

„Не сме против купуването на ваксини. Против сме липсата на публичност, на прозрачност по начина, по който ще бъде направено това“. Това заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев, след като мнозинството отхвърли предложението на левицата в парламента да бъде изслушван министър-председателя Бойко Борисов по темата за COVID-ваксините.

Председателят на парламента Цвета Караянчева отговори, че информация по темата ще даде здравният министър.

„Парламентът е най-публичната институция и тук ще се дебатира и ще се даде информация на българските граждани, заяви от своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева.

След разгорещеното изказване на Драгомир Стойнев Караянчева му отне думата и го помоли да си седне на мястото.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова обвини БСП, че с искането си опитват да черпят политически дивиденти от ситуацията, а лидерът им Корнелия Нинова – в прекалена фиксация върху личността на премиера Борисов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!