Слави Трифонов
На снимката: Слави Трифонов.

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов определи идеята на премиера Кирил Петков българите да даряват пари за оръжие за Украйна като „най-чудовищната глупост“. Това стана с пост във фейсбук. 

По думите му трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия, защото „това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора“.

В понеделник министър-председателят обяви, че дарява заплатата си в кампания за боеприпаси за Украйна и откри кампания за набира на средства.

Ето и цялата публикация на лидера на „Има такъв народ“:

Тъй като силата е в истината, ще ви кажа един факт. Моят екип е автор на идеята за благотворителната кампания „Българската Коледа“. И по-конкретно – Росен Петров, когато работеше за нас. И когато президент беше Георги Първанов в първия си мандат. Ние я правихме в началото, сега други хора я правят.

Но „Българската Коледа“ съществува и до днес и е помогнала на хиляди деца. Извинете – българският народ е помогнал на хиляди деца. И това е достойно, човеколюбиво и правилно.

А идеята на Кирил Петков, който е министър-председател, българите да даряват пари за оръжие за Украйна, е най-чудовищната глупост, която съм чувал. Трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия. Това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук