Борисов Трифонов
На снимката: Бойко Борисов и Слави Трифонов, колаж БГНЕС

Тази сутрин неочаквано и неразбираемо защо Борисов предложи да окаже подкрепа на Слави Трифонов. Шоуменът демонстрира разум и отказа офертата на лидера на ГЕРБ.

„Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея“. Това отсече лидерът на „Има такъв народ” в отговор на Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ призова втората политическа сила след вота в неделя  да поеме своята отговорност.

Хаос е тяхната игра според Борисов

„Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Ние носихме отговорност до изборите, от тук нататък колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност“, провокира с изказването си Борисов.

По негови думи шоуменът политик има ангажимент към своите над половин милион избиратели.

“Дали е първи, или втори в случая няма никакво значение. Ние ще предложим кабинет, те няма да го изберат и ще дойде той наред.“

За това най-колегиално го моля, да започнат да си правят състава на правителството, кой ще е председател на парламента, на комисиите, министри, зам.-министри”, прогнозира Борисов.

Борисов дава 10 дежурни депутати за подкрепа

“Да не дезертират, да не се оправдават, че им липсва нещо. Готов съм да имам десет дежурни депутати, които да ги подкрепят. Ако толкова им се вижда тежка политическата обстановка, ако толкова няма решение, новите избори не са решение. Ето ви решение, нали всички говорихте за Велико Народно събрание, за мажоритарни избори, нека президентът Радев – неговият проект за конституция да внесе. Свикваме ВНС, решаваме всички проблеми и започваме на чисто“, предложи премиерът.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!