Слави Трифонов
на снимката: Слави Трифонов

Слави Трифонов учредява политическия си проект днес. Събитието е предвидено от 14 часа в зала „Рейнбоу Плаза“ в София. Очаква се партията да получи регистрация в рамките на няколко седмици след учредителното събрание.

Сред основните приоритети на бъдещата партия са засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно електронно гласуване както и въвеждане на задължително гласуване на избори и референдуми.

В учредителната декларация на Инициативния комитет се предлага и пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районни управления на МВР. В документа е поставена и амбициозната задача за реформиране на обществено здравеопазване, на образователната система и осъществяване на административната реформа.

Все още не е ясно дали Слави Трифонов ще запази обявеното първоначално наименование „Няма такава държава“, което предизвика противоречиви реакции. Засега от екипа на вече бившето тв шоу не коментират официално учредяването, което дори не е обявено като медийно събитие. Противно на обичайната практика, не са поканени и журналисти.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!