Лукашенко, Путин, Беларус
На снимката: президентите на Беларис и Русия - Александър Лукашенко /ляво/ и Владимир Путин

След среща на четири очи и чаша чай президентът на Беларус Александър Лукашенко е бил приет по спешност в Централната клинична болница в Москва. Това твърди беларуският опозиционер Валерий Цепкало в съобщение в профила си в Telegram, съобщава  BG ON Air.

„Според информацията, която имаме, изискваща допълнително потвърждение,

Лукашенко е откаран спешно след среща с Путин

на затворени врати, в Централната клинична болница на Москва, където се намира в момента. Най-добрите специалисти бяха изпратени да го лекуват от състояние, което лекарите определяха като критично. Извършено е пречистване на кръвта“, пише Цепкало.

По негова информация състоянието на Лукашенко не позволява да бъде транспортиран.

„Организираните мерки за спасяването на беларуския диктатор имаха за цел да разсеят спекулациите за евентуалното участие на Кремъл в отравянето му“, уточнява опозиционерът. Той призовава западните лидери да се организират и да обсъдят възможността за провеждането на избори.

„Настояваме, че съществуващите технологии са достатъчни, за да се проведат честни избори в Беларус в съответствие с Всеобщата декларация за правата на човека. По този начин ще създадем легитимна институция в очите на всички беларуси и световната общност като цяло. Провеждането на избори в такъв спешен момент не само ще помогне за връщането на закона и реда в Беларус, но и ще положи основите за стабилизация на ситуацията по границите на Европейския съюз и света като цяло“, призовава Валерий Цепкало.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук