Софийският градски съд определи парична гаранция в размер на 1000 лева за лидера на БНС Боян Станков – Расате и постанови той да бъде пуснат от ареста. Кандидат-президентът беше задържан преди 3 дни във връзка с извършено на 31 октомври нападение над ЛГБТИ център в столицата.

От скандалното му поведение днес обаче стана ясно, че той определено не съжалява за постъпката си. Той нахлу в съдебната зала, крещейки:

„Системата е скапана, долу демокрацията“.

Прокуратурата поиска задържане под стража, защото има риск Расате да извърши ново престъпление или да се укрие. Според обвинението той е извършил престъпление срещу моралните норми на обществото, нахлул е в недвижим имот без покана, повредил е чужда материална собственост, заплашил е цивилни граждани с хладно оръжие. Видимо е отишъл в Rainbow Hub с насилствена цел.

„Бруталните действия, които е предприел са в противовес с ценностите на ЕС и българското общество“, казаха обвинителите.

Адвокатката на Расате изтъкна няколко аргумента в защита на обвиняемия:

„Потърпевшата Глория Филипова е дала различни показания. Първо твърди, че е ударена с юмрук в лявата скула, после казва, че е била ударена в челюстта, а накрая твърди, че само е била блъсната. Доказателственият снимков материал визира лица, които имат различно описание от това на клиента ми. В показанията на свидетелите се говори за мъж с черна брада и коса“, заяви адвокатката на Расате.

Самият обвиняем беше мълчалив и не каза много.

„Поддържам всичко казано от защитата ми. Категорично не се признавам за виновен. Бих искал да бъде постановено освобождаването ми“, каза Расате, който в крайна сметка беше пуснат срещу парична гаранция.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук