Борислав Михайлов
Борислав Михайлов Снимка: Архив

Шефът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка за втори път.

Шефът на българския прави това за втори път, след като през 2019 г. от тогавашното правителство му поиска оставката. След известно прекъсване, той отново се върна начело на съюза.

Това стана по време на заседание на Изпълкома на футболния съюз.

„Подавам оставка, няма да отговарям на въпроси. Нито един клуб не ми иска оставката, а мен ме избират клубовете. Само през медиите се искат оставки“, каза Михайлов пред репортери.

Временно функциите на президент на БФС ще изпълнява Михаил Касабов, след като вицепрезидентът Емил Костадинов е отказал да заеме поста.

На 6 декември ще се проведе ново заседание на Изпълкома, на което ще бъде насрочена дата за конгрес, на който да бъде избран нов президент, съобщава БНТ.

„Организационната структура на БФС бе подобрена, осъществихме дигитализация, над 30% е увеличението на тв правата, изградихме 19 терена, до края на годината ще бъдат открити още три. Горд с моя екип и им благодаря за усърдната работа в тази ненормална обстановка“, каза още Борислав Михайлов.

Все още обаче остават въпросителни относно това доколко ще е легитимно свикването на Конгрес, тъй като към днешна дата в Търговския регистър е вписан старият Изпълком на БФС.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук