Полиция горна оряховица русе

Мъж на 32 години се изправя пред съда по обвинение за умишлено умъртвяване на свой познат навръх Коледа.

Случаят е от 23 декември 2022 година, когато обвиненият в убийство поканил на гости в къща в село Габровница свой познат, с когото трябвало да отпразнуват предстоящия празник.

Домакинът често злоупотребявал с алкохола и проявявал агресия. След като двамата мъже се почерпили солидно, той скочил и нанесъл побой на госта си – удрял го по главата и лицето, като му счупил носа.

Пострадалият бил повален на земята, но поради голямото количество алкохол, което бил погълнал, не успял да стане и да се защити. Домакинът взел нож и нанесъл в шията му пет удара.

Забелязвайки, че пострадалият не се движи, нападателят отишъл до съседна къща и казал на стопанката ѝ да извика екип на спешна медицинска помощ. Пред нея обяснил, че пострадалият е паднал, защото му е прилошало и си е ударил главата.

В хода на разследването на престъплението е извършена съдебномедицинска експертиза, според заключението на която непосредствената причина за смъртта на пострадалия е острата кръвозагуба, развила се на базата на прободно-порезни наранявания в областта на шията, съобщават от прокуратурата.

От събраните по делото доказателства безспорно се установява, че обвиняемият е извършител на престъплението.

С действията си той е проявил изключителна ярост, ожесточение и садизъм.

Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук