Кримски (Керченски) мост

Софийска градска прокуратура се самосезира по медийни публикации, свързани с български камион при инцидента на Кримския мост от 8-ми октомври.

Въпреки че вчера главният прокурор Иван Гешев отказа да коментира темата, от прессъобщение днес става ясно, че държавното обвинение все пак работи по разпространената в различни медии информация, позоваваща се на думи на председателя на руския следствен комитет Александър Бастрикин, че камионът, който избухна на Кримския мост на 08.10.2022 година, е минал през България,

Прокурор в Софийската градска прокуратура незабавно е разпоредил проверка по наличната информация по Закона за съдебната власт. Проверката е възложена и на Министерството на вътрешните работи и на Държавната агенция „Национална сигурност“, като след приключване, материалите трябва да бъдат докладвани за преценка на събраните данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство.

От държавното обвинение уточняват, че са били уведомени насрещно от ДАНС, че Агенцията също работи по случая, и уверяват, че обществеността ще бъде уведомена за резултатите от проверката.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук