Тръмп

Пакет, съдържащ рицинова отрова и адресиран до президента Доналд Тръмп, е прихванат от властите, съобщават за Си Ен Ен двама служители на службите за сигурност.

Направени са два теста, за да се потвърди наличието на рицин. Цялата поща до Белия дом се класифицира и анализира, преди да стигне до Белия дом.

Рицинът е силно токсично съединение, извлечено от рицинови зърна, което се използва при терористични актове. Може да се използва под формата на прах, гранули, мъгла или киселина.

При поглъщане причинява гадене, повръщане и вътрешно кървене на стомаха и червата, последвано от чернодробна, далачна и бъбречна недостатъчност и смърт от колапс на кръвоносната система.

Федералното бюро за разследвания  заяви, че е започнало разследване  по случая.

„ФБР и нашите партньори от Секретната служба и службата за пощенска инспекция провеждат разследвана на подозрително писмо, изпратено на пощенския адрес на правителствен обект на САЩ. В настоящия момент заплаха за обществената сигурност няма“, се казва в изявление на вашингтонския офис на ФБР.

Служител на правоохранителните органи заявяват пред CNN, че разследващите проучват възможността писмото с рицин, изпратено на Тръмп, да е дошло от Канада.

Властите разследват и други подобни пакети, изпратени на адреси в Тексас, които могат да бъдат свързани със същия подател в Канада, заяви американски служител на правоприлагащите органи пред CNN.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!