Гълъб Донев
На снимката: Гълъб Донев

Проект на постановление за безвъзмездно предоставяне на хуманитарна помощ за Украйна се очаква да обсъди служебното правителство на днешното си редовното си заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

През месец март предходното редовно правителство взе решение за предоставяне на хуманитарна помощ на Украйна под формата на болнично медицинско оборудване и различни лекарствени продукти, пише БТА.

На днешното заседание премиерът и министрите ще обсъдят и още промени в списъка за републиканските пътища, за които се събира тол такса за изминато разстояние, както и предоставяне на бутилирана вода от държавния резерв за общините Карлово, Калояново и село Трилистник, община Марица, където все още е в сила частично бедствено положение и се работи по преодоляване на последиците от наводнението.

Проект на постановление за определяне на размера на линията на бедност за страната през 2023 г. също е част от дневния ред на правителственото заседание.

Очаква се кабинетът да одобри и допълнителни разходи по бюджета на Централната избирателна комисия за т.г.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

  1. В момента сме под управлението на ВОЕННА ХУНТА на бивши от ВВС на страната ни , изпълняващи клетвата им при постъпване във военното училище „…..да са верни на Москва“ така както имаше такива периоди в съседните Турция и Гърция . Цинично е да се „обсъжда“ ДАЛИ да се изпрати хуманитарна помощ за Украйна . Наглостта им е подобна на работодателите им /скритите/ и не ще бъде забравена.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук