Гълъб Донев
На снимката: Гълъб Донев

Служебното правителство не е „Б“ отбор в управлението на държавата, заяви служебният премиер Гълъб Донев при представяне на задачите и приоритетите на служебното правителство. Церемонията се състоя в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

„Научих много неща за себе си от медиите в последните месеци. Аз също ще кажа няколко думи за себе си: не губя равновесие от високото и не търся вратички в закона. Президентът е гарант за министър -председателя и министрите. Г-н Президент, благодаря ви за доверието, че ми поверихте управлението на държавата във време, натежало от кризи. Служебното правителство не е Б отбор. Това не е моя маркетингова приумица, това отсъжда основният закон, обясни той.

„Предстои встъпване в длъжност на 100-тното правителство на България, което няма да разполага със 100 дни толеранс. Очаквам работа на 100% от колегите министри – организиране и провеждане на честни избори, възстановяване на доверието между институциите, намиране на изход от всички завещани кризи, сваляне на политическото напрежение, продължаване на работата по Плана за възстановяване и устойчивост“, завърши Гълъб Донев.

Донев изброи основните задачи пред служебното правителство:

– Организиране и провеждане на честни избори;

– Възстановяване на доверието спрямо институциите;

– Намиране на изход от наследените кризи;

– Сваляне на политическото напрежение;

– Продължаване на работата по Плана за възстановяване и устойчивост;

Припомняме, че днес встъпва в длъжност стотното правителство, което разполага с два месеца, за да изпълни поставените си задачи.

Гълъб Донев ще има четирима заместници – Лазар Лазаров, който поема и Министерството на труда и социалната политика, Христо Алексиев, който сяда в Министерството на транспорта и съобщенията, Иван Демерджиев – МВР и Атанас Пеканов, който ще отговаря за европейските средства.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук