Първото заседание на служебния кабинет Снимка: БТА
Първото заседание на служебния кабинет Снимка: БТА

Министерският съвет ще проведе заседание от 14:00 ч. днес, съобщиха от правителствената пресслужба.

Очаква се да бъде разгледан проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2024 г. за компенсиране на извършените от родителите разходи за периода 1 март – 30 април 2024 г. за отглеждане, възпитание и обучение на децата, които не са приети в общински детски ясли, яслени групи в общински или държавни детски градини заради липса на свободни места. Предложението е внесено от министъра на здравеопазването.

В предварителния дневен ред правителството ще разгледа проект на решение за безвъзмездно предоставяне на освободени държавни резерви и военновременни запаси за нуждите на 13 социални услуги за предоставяне на резидентна грижа за стари хора и пълнолетни лица с умствена изостаналост, функциониращи на територията на община Велико Търново. Той е внесен от служебния министър-председател.

Очаква се да бъде разгледан и проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2024 г., внесен от министъра на вътрешните работи.

Служебното правителство ще разгледа и проект на решение за приемане на Годишен план за 2024 г. за изпълнение на Националната програма за намаляване на риска от бедствия 2021 – 2025 г. Негов вносител е министърът на вътрешните работи.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук