Последният работен ден за седмицата още не е започнал, а вече има няколко смъртоносни катастрофи в страната. Традиционно петък е изключително натоварен от гледна точка на пътуванията.

Първият инцидент за деня е от 7:40 на път Е79 край Кочериново. Майка и дъщеря са загинали при инцидента между лек автомобил и автобус.

Автомобилът им е бил със сръбска регистрация. Той се е сблъскал с автобус на строителна фирма от Благоевград, която е превозвала работници за строителен обект в Сапарева баня.

Според водача на автобуса лекият автомобил изненадващо е навлязъл в неговата лента, и поради невъзможност да отбие вдясно, той е паднал в канавката. Лекият автомобил се е ударил в предната дясна част на автобуса.

Екипи на пожарната над 25 минути рязаха размазаният лек автомобил, за да извадят шофьора.

Той е мъж, – съпруг и баща на починалите майка и дъщеря. Загиналата жена е на 54 години, а дъщеря й – на 16 г. Полицията предполага, че мъжът най-вероятно е заспал зад волана.

Движението в момента се осъществява по обходния път през гара Кочериново.

В 8.30 часа започна разследването на инцидента от следствена група. В момента на мястото има две линейки и два пожарни автомобила.

И към момента път Е79 е с изключително натоварено движение заради затворения участък на АМ Струма.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!