Смерч отнесе покривите на къщи
Снимка: БНТ

Смерч премина през село Лъвино край Исперих. Отнесъл е покривите на над 100 къщи, съобщава БНТ.

В Исперих свикват щаба по бедствията и авариите.

В цялата област Разград от сутринта не е спирало да вали.

„Около 13:20 ч. кмета на село Лъвино е подал сигнал до кмета на община Исперих за това, че през селото е минал силен смерч, който е нанесъл изключително големи поражения.

Незабавно посетихме населеното място, където установихме невиждано за нас до сега природно явление, каза главен инспектор Константин Костов, началник на Районно управление-Исперих при Областната дирекция на МВР в Разград.

По думите му става въпрос за бройка от над 100 къщи, като се очаква броят има да достигне 150, чиито покриви са буквално отнесени.

Електрическите стълбове в почти цялото населено място са пречупени. Предприехме действия по премахване от пътното платно на електрическите стълбове, спиране на електрическата енергия и съответно организация на движението и помощ на пострадалите. В момента сме в общината, където кметът свика кризисен щаб“, коментира той.

„Цялото населено място е наситено с полиция. Така ще бъде до момента, в който хората не се приберат по къщите си.

Нека да бъдат спокойни – няма да позволим да има мародерски изстъпления. Към момента нямаме данни за пострадали хора, слава Богу, но доста къщи са в критично състояние.

Хората не могат да се приберат в тях, защото са опасни за живеене. Доколкото разговаряхме с кмета, тепърва ще го уточняваме. Има спорта зала и детската градина, където могат да бъдат настанени“, каза главен инспектор Костов.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук