Иван Гешев
На снимката: Иван Гешев

„Не вярвам да съм заложник за съставяне на бъдещо правителство, защото няма основания за моето отстраняване и мисля, че това се видя в процедурата, която беше изключително забавна във Висшия съдебен съвет. Явно е, че това няма как да стане, и защото единствената процедура, която би могла да се осъществи, не е в съответствие със закона, а тази, която е в съответствие със закона, е Велико народно събрание и промени в Конституцията“. Това каза пред журналисти в Поморие главният прокурор Иван Гешев.

„Дали съм заложник за съставяне на правителство – ако това е вярно, би било смешно и тъжно“, каза още Гешев, цитиран от БТА. Той посочи, че това е тъжно, защото показва липса на държавност, поради простатата причина, че на всеки български гражданин основните проблеми в момента са войната, инфлацията, миграционният натиск, ситуацията с престъпността, ще има ли отопление през зимата.

„Самият факт, че някой би повдигнал този въпрос, означава, че има някакви други цели, които не са интересите на българските граждани. За съжаление би означавало, че интересите на българските граждани са разменна монета, търгашество за решаване на лични, политически или някакви други интереси“, коментира още Иван Гешев.

Главният прокурор и неговите заместници Даниела Машева и Борислав Сарафов участваха в българо-баварски семинар за прокурори, съдии и разследващи служители от ДАНС и МВР на тема „Противодействие на интернет-престъпността и прането на пари“. Организатор е Фондация „Ханс Зайдел“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук