Дариткова БНТ
Снимка: YouTube

Напрежението по време на снощния протест в столицата ескалира пред сградата на БНТ, където протестиращи блокираха за повече от два часа лидера на БСП Корнелия Нинова и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

 

Опитът на Дариткова да напусне сградата на обществената телевизия доведе до сблъсъци. Час и половина след края на предаването „Панорама“, в което тя участва заедно с  Корнелия Нинова, Дариткова излезе през централния вход, като беше заобиколена от няколко полицаи. Последваха освирквания, като някои от протестиращите я замеряха с бутилки. Всичко това доведе до сблъсъци с полицията.

Журналистът и блогър Иво Божков качи на страницата си във Фейсбук видео от извеждането на Дариткова от обществената телевизия.

 

 

В крайна сметка председателят на парламентарната група на ГЕРБ успя да влезе в автомобил, но протестиращите не позволиха колата да напусне района и блокираха пътя.

С викове „Пазите престъпници“ недоволните призоваха полицаите да освободят пътя към автомобила, за да могат да разговарят с нея.

С помощта на полицията Дариткова е  изведена от колата и прекарана през  дворове на близките кооперации.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също беше освирквана от протестиращите и  съпроводена от десетки полицаи пеша до Софийския университет.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!