Sourtoe Cocktail

В Доусън Сити, край река Юкон в Канада, има бар, в който можете да си поръчате уиски с украса от истински дехидратиран човешки пръст. Ритуалът, известен като Sourtoe Cocktail, започва преди повече от четиридесет години и се превръща в обред за посетителите на града, пише Аmusing Planet.

cocktail3

През 20-те години на миналия век роб на име Луи Линден и неговият брат Ото попадат в ужасна виелица, при което Луи получава измръзване. За да предотврати появата на гангрена, Ото отрязва палеца на брат си и го поставя в буркан с алкохол. Петдесет години по-късно местен мъж, на име капитан Дик Стивънсън, открива буркана, съдържащ пръста. Той се превръща в основната съставка на известната напитка на града.

Flashback to the time I had to drink a shot with a severed human toe in it. #sourtoecocktail #betheadventure #what #canada

A post shared by Mike „Rooftop“ Escamilla (@mikeescamilla) on

Досега Sourdough Saloon е преминал през най-малко осем различни пръста – всички, дарени от покровители. Почти всички от тях са изчезнали – някои от тях са откраднати, а други са погълнати.

Tour 5-802-08 237

Първият от тях – оригиналният, попада по случайност в гърлото на миньор, който го поглъща с тринадесетата си чаша Sourtoe. Това се случва през 1980 г. Осмият пръст е откраднат през юни тази година.

В онези дни не е необичайно участниците да слагат всичко в устата си и да го плюят след това. Сега правилата се променят и за всеки, който погълне пръст – било случайно, или умишлено, има глоби.

До 2013г. глобата е 500 долара, след това е увеличена до 2 500.

В градчето дори си имат и няколко поговорки за екстравагантния коктейл:

„Може да го изпиеш бързо или пък бавно, но устните ти трябва да докоснат пръста”.

Този, който се осмели да изпие питието си тръгва със специален сертификат от хотела на Доусън сити, където все още сервират питието.

ВИДЕО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

 

За още любопитни материали следете нашата Фейсбук страница – DEBATI 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук