Спас Гърневски
на снимката: Спас Гърневски - депутат от ГЕРБ

Чуждестранните инвестиции са значително повече от периодите на управление на БСП. Това каза в интервю СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.БГ депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

„Около моя роден град Пловдив има цяла модерна зона, с над 200 съвременни заводи, които произвеждат продукция за износ. Това е така, защото и държавата, и градската управа на Пловдив са положили усилия да създадат условия за привличане на инвестиции. Всъщност там, където се създават условия за инвестиции, те идват непременно. Интересът към България е голям. Но никой не е виновен, в който никой не е мислил през тези години да създаде условия за бизнес”, коментира Гърневски.

И добави:

„Работата и на правителството, и на местната власт, която и да е тя, не е да прави бизнес, а да създава условия за бизнес. Там, където са създадени, бизнесът е налице. Преди пет години много хора казваха: „ние асфалт не ядем”, в много области. А сега вече същите тези области правят протести, блокират пътища, за да искат да им се създадат нови магистрали, нови пътища. Защото, ако нямаш асфалт, няма от къде да ти дойде хляба. Тоест, ако нямаш инфраструктура, никой инвеститор няма да дойде, ако не може да си докара суровините или да си върне по-бързо и по-сигурно произведената продукция”.

По думите му към България има голям инвеститорски интерес.

„Но когато дойдат хората, искат да видят реално до нивата, в която ще се строи новия завод, да има път, ток, газ и всичко необходимо за производството. Сигурен съм, че след още три управления на ГЕРБ, това ще се случи с голяма част от страната”, каза Гърневски.

Цялото интервю с депутата от БСП Спас Гърневски може да прочетете по-късно в рубрика ИНТЕРВЮ на ДЕБАТИ.БГ

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук