Огнян Герджиков
На снимката: проф. Огнян Герджиков

Правителството заслужва оценка между Добър и Много добър за първите си 100 дни на власт. Това каза СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг бившият служебен министър-председател Огнян Герджиков. По думите му, макар и мудно, кабинетът „Борисов 3” изпълнява предизборната си кампания.

Юристът е оптимист, че в близко бъдеще, нещата ще изглеждат още по-добре.

„Това е правителство „Борисов 3” и голяма част от министрите са от предходните кабинети, което е много ценно и много полезно”, коментира Герджиков.

Той добави, че е обезпокоен от липсата на експертиза в законодателната власт и проектозаконите, които влизат в пленарна зала.

„Там личи ясно липсата на достатъчна експертиза. Приемат се едни популистични закони. Например, на първо четене минаха едни промени в ГПК, свързани с т.нар. абсолютна погасителна давност, които мен лично много ме притесняват. Това показва, за пореден път, не достатъчно разбиране на едни сложни материи”, обясни експертът.

Огнян Герджиков допълни, че предприетите действия за намаляване на административната тежест за гражданите е изключително позитивна стъпка.

„По време на служебния кабинет имахме подобни идеи. Разбира се, времето беше изключително недостатъчно, но направихме една таблица в кои области трябва да се търси облекчаване на административните тежести, което беше съвсем първоначална стъпка. Много се радвам, че кабинетът „Борисов 3” тръгна в тази посока. Това ще бъде наистина огромен успех, ако съумеят да го доведат до край. Това ще бъде наистина нещо много, много ценно и България се нуждае от него от много време”, каза Герджков.

По отношение на външната политика, той коментира, че България стои стабилно на международната карта и похвали правителството на Бойко Борисов за Договора за добросъседство с Македония.

Цялото интервю с бившия премиер Огнян Герджиков може да прочетете утре в рубриката „Интервю“

Или на страницата ни във Фейсбук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук