Управляващите свикаха коалиционен съвет, за да намерят решение за противоречията помежду си.

Разговорите се провеждат в сградата на Министерския съвет.

На него присъстват премиерът Бойко Борисов, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и тримата лидери на „Обединени патриоти“.

Преди Съвета в парламента се стигна до физически сблъсък между председателя на парламентарната група на патриотите Волен Сидеров и депутата от партията на вицепремиера Валери Симеонов – Валентин Касабов.

Вчера двамата си размениха остри реплики, а Касабов обяви, че не приема Сидеров за председател.

Днес обаче лидерът на „Атака“ поиска Касабов да напусне парламента и призна, че е имало размяна на обидни реплики и се е стигнало до физическо съприкосновение.

„Той за мен е непълноценен. Той е болен човек. Мисля, че трябва да излезе от тази група. След като не признава ръководството на групата, да си търси друга група или да си търси лекар. Не знам. Точно затова стана тук разправията, защото му казах: „Ти какво правиш тук?“ като отговор на неговите излияния вчера. След тези излияния аз идвам днес и го питам: „Какво правиш тук, след като не съм ти председател, от колегите тук – не признаваш никого?“. Последваха обиди. Няма да ги повтарям, защото са нецензурни, но последваха обиди и за мен това е човек, който не може да се владее”, каза Сидеров.

Валентин Касабов отрече твърденията на председателя на ПГ на „Обединени патриоти” и бе категоричен, че не мисли да подава оставка като депутат:

„Това са пак някакви такива сънища. Той може много неща да твърди. Обясних вчера за какво става въпрос, за какъв човек говорим. Това са последните измислици. Това са поредните сънища на някой човек”, каза Касабов.

В спора са намеси и лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

„Чухме, че някой е посегнал на Волен Сидеров и ние бяхме тръгнали да окажем помощ да не го бият в парламента, но разбрах, че са се справили и без нас, но ако трябва, цялата група ще застанем пред стаята на Волен Сидеров и ще го браним”, обеща Марешки.

Той отново обвини патриотите за срам за страната и на свой ред поиска оставките на двамата вицепремиери Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!