В Бургас започна спешна дезинфекция на централните улици, автобусни спирки и квартали срещу COVID-19. Общината предприе тази мярка, след като броят на заразени с коронавирус сериозно нарасна през последните дни.

Дезинфекцията ще се извършва по график до Коледа с машини от най- висок клас с биоцид UNI S, който е с бактерицидно и пълно вирусоцидно действие. Той е напълно безопасен за хора и домашни животни, но е препоръчително за по- доброто действие на препарата до 1 час след обработката да се избягва влизането в съответната зона. Освен на спирките, централните улици и пешеходните зони, обработка ще бъде извършена и в гъстонаселени махали в „Горно Езерово“, „Победа“ и „Меден рудник“.

Интензивната дезинфекция със студен аерозол на откритите зони ще продължи  до 23 декември. Обработката на централните градски улици и пешеходните зони ще се извършва от 23:00 до 03:00 часа, а в махалите от 10.00 часа до 13.00 часа.

В превантивната дейност ще се включат двата нови многофункционални агрегата, с които наскоро се сдоби Дезинфекционна станция – Бургас.

Общо 10525 са случаите на коронавирус в Бургас до момента. Само за последните 24 часа са регистрирани нови 202 случая.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!