В специално интервю за ДЕБАТИ.бг председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев коментира, че организацията е получавала многобройни сигнали от свои членове за злоупотреби от страна на служители на НАП, но не са предприемани никакви действия от страна на отговорните институции.

„Получавали сме многократно съобщения за натиск от страна на НАП, но дали са били плащани рушвети не мога да Ви кажа. Подавали сме такива сигнали, но трудно мога да ви кажа какъв е резултатът.”

Данев уточни, че не са подавани сигнали до прокуратурата, тъй като тя е органът, който трябва да събере конкретни доказателства и да предприеме мерки. Според него по отношение на служителите на НАП трябва да се правят регулярни проверки и на сигналите да се обръща по-голямо внимание от страна на компетентните институции.

ДЕБАТИ.бг потърси Божидар Данев във връзка с вчерашния арест на 20 служители на НАП по подозрение, че са събирали рушвети. Очаква се по-късно днес Прокуратурата да съобщи имената на задържаните, както и подробности около разследването.

Цялото интервю с председателя на БСК Божидар Данев може да четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!