Емил Кабаиванов
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг, зам.-председателят на СДС Емил Кабаиванов заяви, че е възможно СДС да поиска оставката на правителството на Бойко Борисов, но това ще бъде политическо решение на партията. По негови думи това ще е израз на желанието на десницата да бъде категорична опозиция на ГЕРБ.

Във връзка с исканата оставка на лидера на СДС Божидар Лукарски Кабаиванов коментира, че причината е неговата пасивност.

„Колегите казват, че когато партията не върви добре, отговорността за това е на нейния председател и той не може да избяга от нея. СДС няма тези, които да бъдат чути от хората, по важните въпроси на държавата в момента. Имаме откъслечни изяви по някои медии, но не се чува гласът на СДС.”

Членовете на СДС търсят ново обединения в дясно, тъй като форматът на Реформаторския блок вече е изчерпан, категоричен бе Кабаиванов. По негови думи все още не са водени преговори с други партии от десния спектър. Това ще се случи след 17 април, когато е следващото заседание на Националния съвет на СДС. Тогава ще се реши и дали Божидар Лукарски да бъде свален от председателския пост на партията.

Цялото интервю с Емил Кабаиванов четете по-късно на страницата на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук