газопровод

Ако „Газпром“ освободи капацитети в Транс-Балканския газопровод, те веднага ще бъдат заети, а България ще печели много повече от 160 млн. лв., които получава сега за транзит на газ. Това коментира за „Дебати.бг“ газовият експерт Илиян Василев.

Съществената тема за развитие на по-малките, но ключови проекти за връзки със съседните страни, които ще осигурят алтернативни доставки на синьо гориво, в момента е подменена с митовете, че България ще претърпи икономически загуби, ако бъде подмината от руските газови проекти и в частност – от „Турски поток“.

В ход е мобилизиране на проруската мрежа, която предстои да ни залее „информационно“ със страхове, неувереност, с откровени алтернативни факти, за да бъдем шокирани от ставащото и неслучващото се с „Турски поток“ изобщо, свързано с Европа, конкретно и с България.

По време на визитата си в Турция, руският премиер Димитрий Медведев, каза, че предстои да се определят входната точка за Европа на газопровода „Турски поток“, който ще снабдява с руски газ Турция и Стария континент.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук