През 2014 г. Костадин Костадинов създава политическа партия „Възраждане“. Проруската партия е неприкрит кремълски рупор, като нейните основни цели напълно съвпадат с тези на руската външна политика: излизане на България от НАТО и ЕС и преориентиране на страната към Русия.  Самият Костадинов е бивш член на две националистически формации – на НФСБ, а преди това и на ВМРО, която през 2011 г. го издигна като кандидат за кмет на Варна.  Развитието му във ВМРО започва през 2002 година. Тогава става регионален координатор на ВМРО за Варненска, Шуменска и Добричка област. През 2009 година стига до поста заместник на Красимир Каракачанов. Избран е на същия конгрес, на който и Ангел Джамбазки става зам.-председател. Две години по-късно е избран за общински съветник във Варна. През 2012 година се опитва да направи вътрешнопартиен преврат във ВМРО.
Костадинов е минал през „Атака“. През 2015 година той бе кандидат за кмет на Варна, издигнат от коалиция, в която бе и партията на Волен Сидеров.
Костадинов подкрепяше Татяна Дончева на президентските избори през 2017г., а заедно с Корнелия Нинова протестираха срещу провалилата се по-късно сделка на Гинка Върбакова за покупката на ЧЕЗ.
Във Варна, както в социалните мрежи, Костадинов е известен с прякора „Копейкин“. Той проповядва откровено проруска политика, и говори за Европейския съюз като за „затвор, от който България не може да излезе“.
Миналата година „Възраждане“ работи доста активно да всява паника и истерия, че „социалните отнемат деца заради изцапана блуза и ги пращат в Норвегия“.

Срещу кои действия на правителството протестирате?

Всички. Цялата некомпетентна администрация, уреждана от последните три години от страна на правителството, всички действия на правителството. Това, че унищожи въздуха на държавата; това, че продаде земите на България; това, че продаде на безценица златото; това, че отрови водите; това, че ни превърна в държава, изнасяща злато и внасяща боклук; това, че ни превърна в умирищата държава на света; това, че ни превърна в държавата, изнасяща децата си навън. Колко повече? Какво още трябва да се случи. За 30 години изгубихме 1/3 от населението си, без война, без загуба на територия, без чумна епидемия, без природен катаклизъм. Такъв случай в световната история няма, казвам го като историк. Какво трябва още да се случи, за да стоим и търпим като овце? Докато ни доубият окончателно ли?

Вие ме питате защо: защото искаме да живеем нормален живот, защото искаме да живеем достойно, а не да гледаме как хората, които ни управляват богатеят за сметка на държавата, как ограбват държавния и обществения бюджет, и накрая най-нагло ни казват, че така ще бъде, защото те са над народа. Не е така. Ние сме държавата, не те.

Подкрепяте ли влизането на България в еврозоната?

Категорично сме против. 2018г. събрахме 220 000 подписа срещу влизането на България в еврозоната. Влизането на България в еврозоната ще доведе до обедняването на българите, ще доведе до загуби на финансовия ни суверенитет. Ние  и в момента не можем да контролираме БНБ и нашето правителство. Представяте ли си какво ще стане в един момент, когато се окаже, че решенията за това какви да бъдат финансовите политики на България ще се вземат не тук, а във Франкфурт от борда на Европейската централна банка. Него кой го назначава, кой го избира? На избори ходят ли? Не. Основният принцип на демокрацията е, че хората управляват. Когато се вземат решения без нас, без да ни питат, това вече не е демокрация, това е диктатура.

Вчера имаше потвърждение и от финансовия министър, който каза, че референдумът е саботаж срещу правителството. Те утре могат да кажат, че изборите са саботаж срещу управлението. Бойко Борисов многократно е завявал, че който говори срещу него, говори срещу държавата. Той си мисли, че той е държавата. Не! Греши. Държавата сме ние и затова сме тук, за да му го докажем. Имаме 1 милион причини да му поискаме оставката. Най-вече, защото правителството е вредно, некомпетентно и корумпирано. И затова виждате какво скандират хората „Оставка, съд, затвор”. Искам да ви кажа, че някои скандират „оставка, съд, разстрел”.

Да не изпадаме в такива крайности…

До гуша ни е дошло, разберете. Не можем да ги търпим повече. Те ни убиват. Дошло е време разделно – или ние българите, или те. Няма как да оцелеят и двете.

Подкрепяте ли изгонването на руските дипломати, заподозрени от прокуратурата в шпионска дейност?

Смятам, че прокуратурата работи под чужд натиск. Странно е, че тези действия последваха веднага, след като главният прокурор се срещна с четвърторазрядна американска чиновничка. Ако ние сме държава, която уважава себе си, тя ще гони чуждите шпиони, когато ги хване сама, а не когато дойде американски секретар на секретаря, на помощник-секретаря и каже: „Махнете или изгонете този”. Това е унизително. Това означава, че България не е държава, а колония, управлявана от колониални администратори.

В случая при нас какво се получава? Крадецът вика дръжте крадеца. Американските слуги гонят някакви световно неизвестни руски дипломати, за да угодят на своите американски господари. Ако са шпиони, да ги изгоним. Но след като ние казваме така, а не, защото са ни ги посочили от американското посолство. Уважаващата държава се управлява сама. Колонията я управляват отвън. Ние в момента сме американска колония. Затова искаме едно-единствено нещо, след като това правителство си тръгне – свобода и независимост.

Как ще коментирате действията на САЩ, които забраниха на съдия Андон Миталов, пуснал Николай Малинов в Москва, да влиза на територията на Щатите?

Смятам това за унизително, защото, ако има корумпирани съдии в България, трябва да ги откриваме и наказваме ние българите. Ако действително е корумпиран (съдия Миталов – бел.ред) трябва да го накажем, да го извадим от съдебната система и да го вкараме в затвора. Така, както трябва да се направи с всеки един корумпиран съдия, прокурор, политик, полицай.

Да, но гражданите нямат механизмите да го направят.

Напротив, имат механизма – отиват на избори, гласуват и избират хора, които да ги управляват. И когато те видят, че тези хора, които ги управляват, са некомпетентни, просто ги свалят и избират други. Това се нарича демокрация. По-съвършен механизъм от този не е измислен.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!