Специализираният съд отложи делото за източването на КТБ за 23-24 януари. По време на днешното първо заседание и прокуратурата, и защитата поискаха отлагане.

Обвинението само̀ поиска отлагане на делото заради отсъствието на Василев в залата. Оказа се, че е искана правна помощ от Сърбия (където той се укрива) и справка от затворите и арестите в страната дали той не се намира там, а СДВР още го издирва.

Освен това се оказа, че друг от обвиняемите – Рангел Стойчев, няма адвокат. Причината е тривиална – юридическият му защитник е починал миналият месец и Стойчев още не е намерил друг.

Друга причина за отлагане на делото е това, че не всички  подсъдими са получили материалите по делото.

„Моделът КТБ” представлява в житейски смисъл най-голямата стопанска и обществена „финансова измама“, отбелязва началникът на спецпрокуратурата и наблюдаващ прокурор по делото Иван Гешев.

Василев и останалите 17 души са обвинени за източването на близо 2,5 млрд. лева. Това са Александър Панталеев, Илиан Зафиров, Георги Христов, Георги Зяпков, Елка Стойкова, Елена Инджева, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Снежанка Велева-Стефанова, Маргарита Голева, Красимир Хаджидинев, Маргарита Петрова, Мария Димова, Борислава Тренева-Кючукова, Цветан Гунев, Румен Симеонов, Славияна Данаилова-Велева.

В залата днес се събраха над 100 души, за да чуят исканията на страните в разпоредителното заседание.

Разпитани са повече от 400 свидетели. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук