протест, София

Днес БНР информира за няколко протеста в София. Десетки граждани са се събрали, за да изразят несъгласието си с мерките, въведени у нас, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

БНР цитира протестиращите, които смятали, че това е „нехуманна и аморална липса на решение, заради което хората гладуват и остават без работа“.

Събралите се настоявали за адекватни мерки за социална адаптация:

„Покрай коронавируса много хора останаха без доходи, без помощи, без нищо, на улицата. Започваме нещо мащабно. Надяваме се много хора да се включат, за да може да има промяна. Кризата винаги е била, тук винаги сме я усещали. Най-силно я усетихме януари месец, преди да почне пандемията, преди да почне всичко. И в момента просто искаме промяна, искаме тези хора, които са останали без работа, без доходи, да получат нещо, да се вдигне това нещо, хората да почнат да получават доходи, да могат да живеят, защото утре всички това ни чака това – да живеем на улицата, да умираме като кучета, като животни по улицата. Покрай пандемията останах без работа“, твърдят протестиращите.

Организаторите декларирали, че нямат партийна принадлежност и не зависят от политически партии.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!