Корнелия Нинова
на снимката: Корнелия Нинова

Дори Цветан Цветанов да си отиде, както явно ще се случи, ще дойде друг Цветанов. Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Една седмица цяла България се занимава с апартаментите на властта. Гадае се каква ще е съдбата на Цветан Цветанов, как Бойко Борисов ще реагира и ще реши проблема“, коментира тя и каза, че няма как Борисов да реши проблема, защото „Апартамент гейт“ е следствие, а не причина.

Според нея, големият проблем е в изградения модел на управление през последните 10 години.

„Втората характеристика на управлението на ГЕРБ е политическият рекет“, коментира Нинова и добави, че нищо не се е случило след разкритията с първите апартаменти на властта.

„Какво се случи с първите апартаменти на Цветанов, а с апартамента на Горанов – нищо. Защо съдим, че Цветан Цветанов си отива ли? Четем написаното в медиите. Нямам друга вътрешна информация“, подчерта лидерът на БСП и заяви, че няма да се върнат в парламента, за да гласуват оставките в кабинета.

Нинова подчерта, че Бойко Борисов казва, че е създал партията си, за да се бори с корупцията, но след 10 години управление корупцията му е преборила партията.

„Единият си отива, Борисов „реже“ едната глава, идва друг. Мозъкът е Бойко Борисов и докато той управлява, няма как нещо да бъде променено“, заяви Корнелия Нинова и добави, че единственият шанс за промяна на ситуацията са предсрочните избори.

От своя страна депутатът от левицата Георги Свиленски коментира вчерашното гласуване в ЕП дали пакет „Мобилност“ да влезе в дневния ред за сряда, което се случи отчасти заради отсъствието на трима български евродепутати.

Борисов предаде българските превозвачи, Борисов предаде българските граждани. И това ще стане ясно само след няколко седмици, когато законът бъде гласуван и на второ четене, смята Свиленски.

Той обяви, че утре ще има протест в Страсбург и София и добави, че има подписка от 110 евродепутати, които искат случая с пакета „Макрон“ да бъде внесен в Конституционната комисия на ЕП, тъй като досега в историята няма такъв случай с толкова неясноти, предложения и проблемни текстове.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!