Сачева
На снимката: Деница Сачева - социален министър

„Няма вечна власт, от 20 години съм в политиката и за трети път се връщам в МСТП. Кабинетът няма намерение да подава оставка, защото многократно заявихме, че има много работа, която трябва да се свърши“.

Това каза пред БТВ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Да слушаме не тези на улицата, а другите

„Нека се вслушаме в гласа на хората, които не са на улицата – нека помислим за тези, които чакат да получат подпомагането от държавата – лекари, социални работници; да помислим за хората с изтичащи ТЕЛК-решения на 31 август, които ще останат без пари, ако няма парламент, който да удължи решенията им, да помислим и към родителите, които не знаят как ще изпратят децата си на училище наесен“, каза Сачева.

Машинно гласуване на изборите?

„Как ще се организират тези избори с машинно гласувате 2-3 месеца преди редовните, това ще доведе до спиралата да се чудим кои са законно организираните избори. Правителството губи имиджовои от това да остане на власт, но смята, че е по-правилното решение от гледна точка на това да се мисли за хората и да се върши работа“, смята още Сачева.

Защо от БСП Сачева се преместила в ГЕРБ?

Относно промяната у Сачева, която е била кандидат за депутат от БСП, а сега е министър от ГЕРБ, министърът отговори, че думите й са били насочени за хора, които не са част вече от ГЕРБ.

„Винаги говоря за политики, тези и идеи, а не за хора. Човекът, за когото са се отнасяли тези думи, го няма вече. Ще дойде време и ще разкажа за кого са били те. От 2009 г. насам ГЕРБ печели 11 пъти избори. Очевидно моето мнение през 2013 г. не е било мнението на мнозинството. Не се отричам от думите си тогава, не правя нищо различно от това, което говоря. От 2016 г. няма нищо, от което да се срамувам в работата си в правителството на ГЕРБ“, допълни социалният министър.

И добави:

„Тежа на мястото си и не правя компромис със себе си и съвестта си, с всичките си действия в политиката имам доказателства за действия, които са полезни за хората. Ако някой разбира политиката като палатки, писане на статуси във фейсбук и т.н., аз не разбирам така политиката. Ако действията ми са нарушили нечии права, съм готова да нося отговорност. Вярвам на премиера Бойко Борисов“, допълни Сачева.

Какво ще стане при служебно правителство?

Според Сачева, при служебно правителство „площадите ще се напълнят с гладни и болни от коронавирус хора, защото то няма да има механизми и права по които да работи“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!