Загорка Доловац
На снимката: главният прокурор на Сърбия - Загорка Доловац

Мариника Тепич, заместник-председателят на сръбската опозиционна Партия за свобода и справедливост (ПСС), съобщи тази сутрин в Интерпол за „изчезването“ на главния прокурор на страната Загорка Доловац, защото според нея „не е възможно някой, който трябва да е първият, който трябва да реагира на многобройните афери в Сърбия, да изчезне доброволно.“

На репортери в сръбския парламент тя каза, че е изпратила официално писмо до генералния секретар на Интерпол Юрген Сток, в което го информира, че прокурорът на Сърбия е изчезнал.

„ По едно време Загорка Доловац беше видяна в ресторант в Нови Сад, но вярвам, че тя не го е направила по собствена свободна воля. Невъзможно е такъв човек да изчезне доброволно“ от институция, която е проблемна в Сърбия, при подобни афери и скандали, които засягат страната, каза Тепич.

Тепич посочи още, че информирането на централата на Интерпол в Белград е било излишно, тъй като министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович е „в координация“ с тази служба и към момента, както той каза, „не е направено нищо за намирането на Загорка Доловац“.

„Очаквам незабавна реакция и всички да се включат в издирването на Загорка Доловац, защото нейния отговор се очаква за убийството на Оливър Иванович, убийството на гара Глигориевич, чака Александър Обрадович от аферата Крушич, незаконната сграда на Панчичевски връх.“

Тя припомни, че преди четири месеца тя отнесла пеша „кутиите с доказателства“ за тези скандали на главния прокурор, но добави, че „мълчанието“ на тази институция продължава и до днес.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!